Road to Service Excellence:

Application day

En dag av IT Software för dig i rollen som Application Manager eller ansvarig för TOPdesk i er organisation
När?

27 januari 8:45 – 15:45
Lunchpaus mellan 12-13

Hur?

Via Teams
Länk skickas samma vecka

För vem?

För dig i rollen som Application Manager eller ansvarig för TOPdesk

blank

Välkommen till
Application day

Ni som hängt med ett tag känner till vårt evenemang Application Manager Day, ett fysiskt event som varit något av årets höjdpunkt. Men, precis som alla andra, så har vi under 2020 fått skifta till att gå digitalt fullt ut. Även om vi förstås hade sett fram emot att få kallprata vid kaffemaskinen så ser vi fördelar med att få dra igång vår nya eventserie Road to Service Excellence med dunder och brak på Application day 2021 – då det faktum att det är just digitalt ger oss möjlighet att växla ord med än fler!

Vad står inför oss? Vi kommer dela med oss av vår egna agila resa, prata tjänsteorientering och hur ni kan automatisera viktiga tjänster så som onboarding av nya medarbetare eller anonymisering av personer och ärenden i TOPdesk. Som ni säkert vet vid det här laget älskar vi att delta i spännande dialoger med våra kunder, så det kommer också bjudas in till diskussionsrum där vi kan lära oss av varandra. I slutet av dagen utlovas en prisutdelning som du inte vill missa! Vi ses på Application day!

Aina Mattsson Customer Success

Program

01

jon_profil

IT Softwares agila resa

ITIL 4, Agile, SAFe 5.0, Lean etc är buzzwords som varit i ropet en längre tid. Men även om mycket har sagts om vad som borde göras så finns det få konkreta exempel på hur vi steg för steg faktiskt går tillväga för att agilt transformera våra verksamheter.

Under den här presentationen tar jag er med på IT Softwares agila resa och delar med mig av våra erfarenheter kring hur er organisation kan samlas kring en gemensam vision och strategi. Vi går också in på hur organisationens vision och strategi kan brytas ner till mål, strategiska teman och mätetal för
 bolagets samlade produkt- och tjänsteportfölj samt hur dessa kan kopplas till produkt och tjänsteprogram.

Dessutom pratar vi om frågeställningen:

– Hur kan ni genom kartläggning och ständiga förbättringar av värdekedjor (operational & development) skapa transparens, motivation och känsla av delaktighet i organisationens värdeskapande?

Sist men inte minst, hur får ni detta inte bara blir tomma ord utan faktiskt en stark lysande ledstjärna i den dagliga verksamheten?

Jon Werkander är entreprenör och managementkonsult som särskilt brinner för att hjälpa kunder att optimera värdeskapande i sina kundresor

02

Ulf_M

Tjänsten tydliggör medarbetarresan​

Nyckeln för att medarbetaren i en organisation skall kunna ges bästa möjliga stöd är införandet av tydliga tjänster som definierar och beskriver behov och förväntningar.

En medarbetare som får anpassat stöd oberoende av roll, anställningsår och avdelningstillhörighet blir en för organisationen effektiv, produktiv och tillgänglig medarbetare.

Ulf Myrberg är Managementkonsult med tjänsteutveckling, strategi och styrningsfrågor som specialitet – speciellt kopplat till kundservicesektorn

03

robin_zainuddin_profilbild

Kundresor i världsklass

IT Software ser sig inte som en verktygsleverantör, utan som en partner som säljer kundresor där upplevelsen ska möta förväntningarna. Men vad är nyckeln till en kundresa i världsklass? Hur gör vi för att sätta och uppnå förväntningar i ett projekt?

Robin berättar närmare om hur IT Software aktivt arbetar med detta, och hur det skulle kunna färga även din verksamhet.
Robin arbetar som Service Management-konsult och har ansvarat för många stora införanden hos våra kunder

04

karolina_thorsen_profilbild

Integration & automation

Hur kan vi säkerställa att känslig information rensas vid rätt tidpunkt? Hur kan vi vara säkra på att vi lever upp till personskyddslagar och liknande? Vad kan vi göra i TOPdesk för att försäkra oss om att vi gör rätt?

Karolina har implementerat GDPR-funktioner hos flertalet av våra kunder, och kommer att prata om vad det i praktiken innebär.
Karolina arbetar som teknisk konsult och hjälper dagligen våra kunder att hitta och bygga lösningar som underlättar det dagliga arbetet

05

Anna_Zervicepoint

Kom igång med automatisering

Vad är Zervicepoints komprimerade erfarenheter från årets workshops med HR-sverige? Anna bjuder på sina allra bästa tips för att komma igång med automatisering och hur en onboarding, hands-on, kan se ut i Zervicepoint. Detta vill ni inte missa!

06

mattias_dahl_profilbild

Var står er organisation i mognadsnivå?

Innan vi kan gå måste vi krypa, och innan vi kan automatisera och integrera våra tjänster måste vi kunna lita på våra processer. Du kanske känner igen känslan av att det finns bränder att släcka bakom varje hörn, du måste oftare förklara varför införandet av en ny tjänst inte passar just nu än att kunna behaga verksamheten med vad de behöver? Du och dina kollegor försöker få igång en kommunikation men hur ni än kämpar känns det som att ni missar varandra. För att få bukt med den här känslan använder vi en mognadsmodell för att se vad nästa steg skulle kunna vara. Mognadsmodellen stakar ut en teoretisk väg från den första nivån där det mest utmärkande draget är brandsläckningen, ända upp till nivå fem där strategisk överblick och automatisering och artificiell intelligens finns med i verktygslådan.

Mattias har rollen som Customer Success Manager på ITS och är övertygad om att empati alltid slutar med framgång, att det är individer som avgör en grupps succé. Med sig i dialogen om hur IT Software jobbar med mognadsmodellen har Mattias med sig Aina Mattsson.​
Hemlig gästtalare

Med lite mystik blir allt så mycket roligare. Möt vår hemliga gästtalare på Application day!

Gör er redo att ta er serviceleverans till nästa nivå

Ämnen Application day 2021

.

Kundresor i världsklass

Vad har din målgrupp för behov, utmaningar och drivkrafter?

IT Software strävar efter att vara ambassadörer för framtidens sätt att hantera
och leverera tjänster samt vara en strategisk och pådrivande partner för våra kunder genom hela kundlivcykeln. Allt för en bättre kundupplevelse, för era slutanvändare. Men, vad anser vi vara nyckeln till en kundresa i världsklass? 

.

Integration & automation

Moderna företag behöver ofta hantera och planera för hur olika system ska samsas om data. Vilka system behöver ett ärendehanteringssystem egentligen kopplas till, och hur kan den infrastrukturen underlätta för organisationen? För handläggarnas skull behöver vi även tänka på vilka sysslor som kan automatiseras och så att säga lyftas bort från arbetsbördan. Det kan handla om lösenordsbyten, behörighetsförfrågningar, beställningar och så vidare. Lika viktigt kan det vara att tänka på vad som inte bör automatiseras.

.

Mognadsgrad enligt Service Excellence Maturity Model

Vad är det egentligen som behöver hända för att en avdelning ska kunna jobba med full kontroll? Hur kan organisationer uppnå full kontroll och se till så att ärenden inte faller mellan stolarna? Och hur kan vi tydliggöra såväl arbetsbelastning som framgång? Allt hänger såklart ihop, och vi kallar det för Service Excellence.

Service Excellence är ett samlingsbegrepp för de tjänster som erbjuder kunden precis det värde som efterfrågas, och där förväntningarna motsvarar slutprodukten.

Att komma till punkten där ovanstående har blivit sanning är ett långsiktigt arbete som kräver mod, tålamod och (framför allt) tro på sina kollegor.

.

Värdeskapande - Value Creation simplified

Hur kan vi med hjälp av kartläggning och kontinuerligt förbättringsarbete av era värdekedjor (operational & development) skapa transparens, motivation hos era anställda och en känsla av delaktighet i organisationens värdeskapande? Värdeströmmar är den primära konstruktionen som konkretiserar, organiserar och levererar det värde som ert arbete ämnar att göra.


Under året som gått har vi försiktigt börjat arbeta fram värdeströmmar för att optimera värdeflödet genom systemet som helhet. Anledningen till att vi på IT Software organiserar oss runt värdeströmmar är enkel: vi vill påskynda värdetiden.

Vad är bakgrunden till arbetet? Vi har identifierat att de organisationer som inte har en tydlig bild av vad de levererar eller hur de kan förbättra sig har i större utsträckning svårare att optimera och leverera sina produkter eller tjänster på ett önskvärt sätt. Här menar vi att värdeströmmens konstruktion blir ett verktyg för att hålla önskad hastighet, tillväxttakt – och samtidigt bibehålla en fortsatt hög kvalité.

Säkra din plats

Via Teams 8:45 - 15:45

Bekräftelsemejl dröjer några minuter

Välkommen till Application day!

Anmälan är stängd

blank