Bygma

Hur implementationen av TOPdesk är det mest lyckade IT-projektet Bygma Sverige satsat på

Dela denna artikel

Alexandra Struwe

Alexandra Struwe

Marknadskoordinator

Bättre support,
gladare kunder!

Nöjda kunder är alla supporterande avdelningars mål. Vi på IT Software förstår det. Därför har vi teamat upp med TOPdesk – en lösning som hjälper er att förbättra er kundkommunikation, hantera arbetsflöden och hålla koll på era tillgångar.

Bygmas anläggningar finns idag på 17 orter i Mälardalen, Stockholm, Dalarna och Norrland. Gemensamt för alla våra anläggningar är att vi endast säljer byggvaror och verktyg från väl beprövade kvalitetsmärken.

Under Bygmas långa historia har verksamheten alltid drivits utifrån samma grundläggande filosofi. Affärsmässighet, flit och framsynthet. En filosofi som kommer att känneteckna Bygma även i framtiden. Bygmakoncernen sätter en ära i att tillgodose högt ställda krav och individuella önskemål från kunden. Detta sker dock aldrig på bekostnad av miljö eller säkerheten. Bygma ställer därför stora krav på sina leverantörer, inte bara i fråga om kvalitet, utan också när det gäller godkänd miljöklassning.

Bygma Sverige var också i behov av ett intranät och tyckte att möjligheterna för ett intranät TOPdesk’s självbetjäningsportal mötte också detta behov.

”Innan vi implementerade TOPdesk hade vi enbart en delad maillåda vilket gjorde att vi hade dålig kontroll och saknade rapporter, berättar David.

I dag använder Bygma TOPdesk inom, IT, inköp, marknad, försäljning, KAM, HR och ekonomi. Bygma använder även kunskapsartiklar på ett eget sätt för att kommunicera ut nya riktlinjer, dokument, filmer m.m.

”Vi tittar redan nu på flera moduler för att använda systemet mer, fortsätter David.

Inför implementationen fick David och kollegor ett bra förberedelsematerial, för att förenkla införandet.

Man presenterar IT-system för kollegor

”Vi fick en tydlig projektplan med uppskattad tid för projektet. Konsulten från IT Software drev projektet och delade ut uppgifter till oss och lika så till sig själv. Som SuperUser fick jag bra stöttning av konsulten under implementationen, berättar David.

David berättar att deras supportoperatörer tycker om att arbeta i TOPdesk, och att alla tycker det är smidigt att jobba med. ”Implementationen av TOPdesk är det mest lyckade IT-projektet vi haft på Bygma Sverige”, avslutar David.

blank