Knowledge Base

Driv din servicedesk framåt med kunskap

TOPdesks kunskapsdatabas gör det enkelt för dina anställda att lagra och dela kunskap med varandra och med kunder. Använd kända lösningar för att lösa återkommande ärenden med några få klick. Se till att nya medarbetare har den nödvändiga kunskapen de behöver för att börja leverera bra tjänster från dag ett. Ge dina kunder möjlighet att hjälpa sig själva – detta frigör massor av tid för era handläggare.

Svarar dina handläggare på samma frågor om och om igen? Lägg till rätt svar på dessa och andra frågor i kunskapsdatabasen. Nästa gång kan era handläggare då helt enkelt välja rätt svar direkt från en kunskapsartikel, utan att behöva uppfinna hjulet på nytt. Resultatet? Minskade svarstider och bättre service. Kunskapsartiklarna ger dem mer tid att arbeta med det de är riktigt bra på: att lägga den återvunna tiden på de mer komplicerade ärendena.

TOPdesks kunskapsdatabas hjälper handläggare att svara på återkommande frågor snabbare. Men du kan till och med gå ett steg längre och dela din kunskapsdatabas direkt med dina kunder via din självbetjäningsportal. På så sätt kan du minimera att ärenden skapas i första hand – vilket frigör ännu mer tid för dina handläggare. Det är vad vi kallar Shift Left Left.

För att få ut det mesta av din kunskapsdatabas måste de anställda veta hur de på ett enkelt sätt kan addera nya kunskapsartiklar. Gör det så enkelt som möjligt att skriva kunskapsartiklar för dina handläggare genom att skapa mallar. En annan fördel? Standardiserade formulär. Dina anställda kommer att skapa kunskapsartiklar snabbare, och du kan vara säker på att de registrerar all nödvändig information och följer samma disposition.

Att få igång en ny medarbetare tar ofta mycket tid, särskilt vid en servicedesk som hanterar en varierande typ av ärenden. Tack vare din kunskapsdatabas har nyanställda tillgång till all nödvändig kunskap och kan börja behandla sina första förfrågningar från dag ett. När de loggar ett ärende kan de bläddra igenom förslag och omedelbart tillämpa dem.

Är du nyfiken på om det lönar sig att dela med sig av sin kunskap? Ni kan hålla reda på många mätvärden och ta reda på det. Se vad de minst och mest använda kunskapsartiklarna är i en handvändning. Upptäck hur stor andel av ärendena artiklarna hjälpte ditt team att lösa. Dessa mätvärden hjälper dig att förbättra din kunskapshantering och svara på ännu fler frågor till och med innan de har ställts.

Att lösa saker själv ger en större känsla av tillfredsställelse än att vidarebefordra frågor till andra medarbetare. Att arbeta med komplexa frågor är en större utmaning än repetitivt arbete. Kort sagt, att ha en kunskapsdatabas kommer att göra arbetet vid din servicedesk roligare. En ökad nivå av komplex problemlösning har en förmåga att ge nöjdare medarbetare i servicedesken.

Det är enkelt att komma igång​

Din kontakt på IT Software, Daniel

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med den digitala resan och få dig att uppnå utmärkt service med hjälp av TOPdesk? Vänligen lämna dina uppgifter och jag återkommer till dig så snart som möjligt. 

Självklart kan du kontakta mig direkt på telefon 0725 54 86 23 eller på mejl: daniel.annell@itsoftware.se